Miten tienata ylimääräistä rahaa?

Miten tienata ylimääräistä rahaa

Kukapa meistä ei huolisi muutamaa satasta lisää kuussa. Näillä vinkeillä pystyt helposti tienaamaan hieman ylimääräistä joka kuukausi, parhaimmillaan jopa useita satasia.

Jos olet akuutissa rahan tarpeessa, niin lue seuraava artikkeli: 10 tapaa hankkia rahaa nopeasti

12 tapaa ansaita lisää rahaa

 

Vuokraa ylimääräinen tila

Jos sinulla sattuu olemaan kotonasi ylimääräinen huone, vuokraa se alivuokralaiselle. Myös monet matkailijat etsivät muutaman yön yösijaa.

Jos taas käytössäsi on säilytystilaa esimerkiksi kellari, oma autotalli tai taloyhtiön verkkokomero vuokraa se ylimääräistä säilytystilaa tarvitsevalle.

Useimmissa taloyhtiöissä voit myös vuokrata tarpeettoman autopaikkasi edelleen.

 

Myy ylimääräiset tavarat

Laita turhat tavarasi myyntiin nettikirpputoreille, Facebookin kirpputoriryhmiin tai vie ne lähialueesi itsepalvelukirpputorille.

Jos myytävää on paljon, voit myös järjestää oman pihakirppiksen. Muista mainostaa.

Jos olet jo käynyt omat tavarasi läpi, voit myös tarjoutua myymään lähipiirisi turhat tavarat pientä provisiota vastaan. Saattaahan myös olla, että monet heistä ovat valmiita luovuttamaan myytäviä tavaroita sinulle ilmaiseksi. Useimmille meistä olisi vain helpotus päästä ylimääräisistä tavaroista eroon ilman omaa vaivaa.

 

Tarjoa kuljetusapua

Jos käytössäsi on auto, voit tarjota kuljetusapua pientä korvausta vastaan. Muuttomieheksi ei tarvitse välttämättä alkaa, vaan voit tarjota apuasi esimerkiksi lähialueellasi asuville vanhuksille kaupassa tai muilla asioilla käymiseen.

 

Toimi freelancerina

Jos olet hyvä kirjoittamaan, osaat käyttää kuvankäsittelyohjelmia tai editoida videoita mainosta taitojasi netin freelancer sivustoilla.
Hyviä sivustoja ovat englanninkielinen Upwork.com ja suomalainen Nerot.fi

 

Auta pihatöissä

Selvitä löytyykö naapuristostasi avun tarpeessa olevia ison pihan omistajia. Kesällä tarvitaan ruohonleikkuuta ja kasteluapua, syksyllä lehtien haravointia ja talvella lumenluontia.

 

Vahdi korvausta vastaan

Omista kiinnostuksen ja osaamisen kohteista riippuen voit vahtia lapsia tai lemmikkejä. Välillä kaivataan myös talonvahteja jos omistajat ovat lähdössä pidemmäksi ajaksi pois.

Lemmikkien vahtiminen ja talonvahdiksi ilmoittautuminen: Pawshake.fi
Lapsenvahtipalvelut: Babysitter.fi

 

Hanki lisävuoroja työpaikalta tai hanki sivutyö

Jos mahdollista niin kysy ylimääräisiä vuoroja työpaikaltasi tai ilmoittaudu henkilöstövuokrausfirmojen listoille. Monet niistä tarvitsevat jatkuvasti sijaisia esimerkiksi siivoamaan, ruokakauppojen kassoille tai täydennystehtäviin. Näihin tehtäviin ei yleensä vaadita kokemusta vaan henkilöstöfirma kouluttaa tehtävään.

 

Pyydä palkankorotusta

Jos palkkasi on junnannut vuosikausia samalla tasolla, kannattaa rohkeasti mennä juttelemaan esimiehellesi. Selvitä etukäteen mikä palkkataso vastaisi osaamistasi nykyisessä tehtävässäsi. Vaikka alallasi olisi voimassa työehtosopimus, kannattaa muistaa että sen taulukkopalkat ovat summia joita ei saa alittaa, mutta mikään ei estä työnantajaa maksamasta taulukkopalkkaa parempaa korvausta työstäsi.

Selvitä myös se, montako vuotta olet ollut samalla alalla. Välillä voi käydä niinkin, että palkanlaskija ei ole siirtänyt sinua seuraavaan palkkaluokkaan kokemusvuosiesi perusteella.

Vaihda työpaikkaa

Jos nykyinen työsi ei enää tunnu mielenkiintoiselta tai työpaikan ilmapiiri tökkii, hae muualle. Hyvällä tuurilla ja neuvottelutaidoilla voit saada paikan josta maksetaan nykyistä enemmän palkkaa, vaikka työaikasi pysyisi samana.

 

Osallistu tutkimukseen

Monet yliopistot ja tutkimuslaitokset etsivät jatkuvasti osallistujia erilaisiin tutkimuksiin. Niistä maksetaan yleensä pieni veronalainen korvaus.

Turun Yliopiston tutkimukset
Testaamo.net

Netistä löydät myös useita markkinatutkimukseen erikoistuneita sivustoja joilla voit ansaita rahaa täyttämällä lyhyitä kyselyitä – Lue lisää nettikyselyistä ja kuluttajapaneeleista

 

Tarjoa tukiopetusta

Jos loistat matematiikassa, kemiassa tai fysiikassa niin tarjoa tukiopetusta yläasteikäisille tai lukiolaisille. Kysyntää hyville tutoreille on varsinkin ennen ylioppilaskokeita ja kevään pääsykokeita.

 

Tee käsitöitä myyntiin

Harrastatko käsitöitä tai askartelua? Tee harrastuksesta sivutyö myymällä käsitöitä netissä tai myyjäisissä. Varsinkin joulun aikaan kotimaisilla villasukilla, lapasilla ja pipoilla on menekkiä. Nettipalveluissa kuten Taitomaa.fi ja Etsy.com myydään toinen toistaan upeampia tuotteita. Parhaiten niissä myyvät uniikit ja hauskat ideat. Jos osaat tehdä neule- tai ompelukaavoja, voit myös myydä niitä. Neulekaavojen myyntiin on oma nettisivustonsa Ravelry.com.

 

Lue myös seuraavat artikkelit:
10 tapaa hankkia rahaa nopeasti
Ansaitse rahaa osallistumalla kuluttajapaneeleihin
Näin tienaat rahaa netissä

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.