Miten hankkia rahaa nopeasti

Miten hankkia rahaa nopeasti

Välillä eteen saattaa tulla tilanteita jolloin pankkitilin saldo näyttää nollaa, mutta rahaa olisi pakko saada jostain ja mielellään vielä mahdollisimman nopeasti.

Nämä vinkit ovat nimenomaan sitä varten kun tarvitset käteistä rahaa tämän vuorokauden aikana. Pidempiaikaiseen rahapulaan kannattaa kokeilla muita konsteja. Jos rahan tarpeesi ei ole näin akuutti, niin täältä löydät lisää vinkkejä tulojen kasvattamiseen.

10 tapaa hankkia rahaa nopeasti

Miten hankkia rahaa heti tai tämän vuorokauden aikana

 

Myy tarpeettomat tavarat

Laita turhat tavarat myyntiin Facebookin kirpputoriryhmiin. Parhaiten tavarat saa myytyä paikallisissa ryhmissä eli etsi oman kaupunkisi tai lähialueesi kirpputoriryhmä, liitä mukaan kuva ja ole realistinen hintapyynnössä. Nopeimmat ostajat saattavat tulla noutamaan tuotteen jo samana päivänä.
Jos sinulla on paljon tarpeettomia kirjoja, levyjä, konsolipelejä tai leffoja, käy paikallisessa divarissa tai antikvaarissa. Monet niistä maksavat saman tien käteisellä.

 

Myy vanha kännykkäsi

Jos sinulla lojuu ylimääräinen kännykkä tai jopa useampikin myy ne käytettyjen puhelimien kierrätyspalveluun. Lisätietoja löydät esimerkiksi Swappie.fi palvelusta tai Kierratakannykka.fi sivulta.

 

Panttaa arvotavarat

Vie omistamasi arvoesine, musiikkisoitin tai elektroniikkalaite panttilainaamoon arvioitavaksi. Saat laina-arvion, jonka mukaan sinulle maksetaan tuotteesta käteistä rahaa. Sinulla on mahdollisuus lunastaa panttaamasi tuote myöhemmin takaisin. Panttaamisesta joutuu maksamaan korkoa ja mikäli et hoida lainaasi tavara jää panttikonttorille.
Panttilainaamoon voi viedä pääasiassa seuraavia tuotteita: koruja, kelloja, pöytähopeaa, arvopapereita, aseita, taideteoksia, pelikonsoleita, läppäreitä, digikameroita, kännyköitä, soittimia, keräilyrahoja ja mitaleita.

Lisätietoja panttilainaamoiden toiminnasta: Pantti.fi

 

Myy korut ja kultaesineet

Jos sinulla on turhia koruja tai kultaesineitä voit myydä ne. Kultaesineen arvo riippuu sen painosta ja kultapitoisuudesta.
Netissä toimivat Nettikulta* palvelut maksavat yleensä 24h kuluessa siitä, kun ovat vastaanottaneet lähettämäsi tuotteet.
Jos tarvitset rahaa nopeasti, kannattaa käydä paikanpäällä kultasepänliikkeissä tai kultaa ostavissa antiikkiliikkeissä

 

Kysy nopeita hanttihommia sukulaisilta ja naapureilta

Selvitä olisiko lähipiirilläsi tarjota sinulle jotain töitä josta voisit saada korvauksen saman tien. Hyviä hommia ovat mm. haravointi tai lumenluonti, ikkunoiden pesu, varaston siivoaminen, koiran ulkoiluttaminen tai lasten vahtiminen.
Jos kellään ei ole tarjota työtä juuri nyt, myy heille etukäteen itsetehtyjä arvokuponkeja joilla sitoudut tekemään sovitun työn myöhemmin.

 

Palauta lähiaikoina tekemäsi ostokset takaisin kauppaan

Jos olet shoppaillut viimeisen kuukauden aikana, mutta jättänyt vaatteet tai kodin tavarat käyttämättä, on hyvin todennäköistä että voit vielä palauttaa ne takaisin kauppaan. Kuittia vastaan saat rahat takaisin, muussa tapauksessa sinulle saatetaan ehdottaa hyvityslomaketta tai lahjakorttia.

 

Vie tyhjät pullot ja tölkit kauppaan

Etsi kotoasi kaikki tyhjät pullot ja tölkit ja palauta ne kauppaan. Voit myös kiertää lähialueen roskikset, puistot ja hengailupaikat, joista voit löytää lisää kierrätettävää.

 

Kokeile esiintymistä kadulla

Jos omaat musiikillisia lahjoja tai osaat esimerkiksi jonglöörata, kokeile katuesiintymistä. Suuremmissa kaupungeissa voit ansaita päivän aikana mukavastikin.

Jos et omaa mitään erikoistaitoa, laita päällesi hauska naamiaisasu ja suuntaa viihdyttämään turisteja. Varaudu siihen että sinusta halutaan ottaa yhteiskuvia, joista voit toki pyytää euron tai pari kuvauspalkkiota.

 

Selvitä pankistasi onko tilissäsi ylitysluotto

Joissain käyttötileissä on ominaisuutena luotollinen tilinylitys. Tämä toimii niin, että voit ylittää tilisi saldon tietyllä rahasummalla, josta myöhemmin peritään sinulta korkoa. Luotollinen tili toimii siis luottokortin tavoin.

 

Lainaa rahaa

Tämä on viimeinen keino, eli rahan lainaamista kannattaa välttää, jos käytössä suinkin on muita vaihtoehtoja.
Pyydä rahaa lainaksi sukulaisilta tai ystäviltä. Kerro rehellisesti miksi tarvitset rahaa ja sopikaa saman tien myös takaisinmaksusta.

Jos luottotietosi ovat kunnossa voit todennäköisesti hakea pikavippiä* tai joustolainaa* rahalaitoksilta. Kannattaa muistaa että näissä pankkien ja pikavippifirmojen lainatyypeissä on yleensä huomattava korko, mikäli lainaa ei maksa takaisin ajoissa.

Nämä vinkit on tarkoitettu avuksi tilanteeseen jossa rahaa täytyy hankkia heti. Muussa tapauksessa kannattaa lukaista seuraavat artikkelit:
Lisää vinkkejä tulojen kasvattamiseen:
15 tapaa tienata ylimääräistä rahaa
Tienaa rahaa nettikyselyillä ja kuluttajapaneeleilla

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.