Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa kaikkien tämän hetkisten velkojesi yhdistämistä yhden lainan alle. Sen avulla voit yhdistää erilliset kuukausiluottosi ja pikavippisi yhdeksi velaksi ja näin ollen maksaa vain yhtä kuukausimaksua.

Monet lainojen yhdistämiseen tarkoitetut lainat alentavat kuukausittain maksettavaa summaa pidentämällä lainan takaisinmaksuaikaa.

Yhdistäessäsi lainat saatat kuitenkin päätyä maksamaan kokonaisuutena enemmän. Voit välttää tämän valitsemalla uuden lainan huolellisesti siten, että korkotaso on kohtuullinen ja takaisinmaksuaika on sellainen, joka sopii sinun elämäntilanteeseesi. Älä valitse pisintä mahdollista takaisinmaksuaikaa, sillä silloin päädyt maksamaan paljon enemmän kokonaiskorkoa.

Velkojen yhdistämiseen tarkoitettu laina voi kuitenkin lisätä velkojesi määrää.

Miten näin voi käydä?

Esimerkiksi luottokorttilainojen yhdistäminen erilliseksi lainaksi vapauttaa korttien limiitit uudestaan käyttöösi. Tässä kohtaa moni harhautuu jälleen kuluttamaan enemmän kuin kannattaisi, joka johtaa pian siihen, että olet taas samassa lähtötilanteessa. Tällä kertaa sinulla on kuitenkin luottokorttivelkojesi lisäksi myös lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina maksettavanasi. Sen vuoksi yhdistäessäsi aiemmat lainasi, on syytä tehdä myös muutoksia kulutustottumuksiin, tai luopua luottokorteista kokonaan joksikin aikaa.

 

Lainojen yhdistämisen hyödyt

  • Lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina voi helpottaa tilannetta silloin, kun olet joutunut usean lainan kierteeseen.
  • Jos tämän hetkisten lainojesi kuukausimaksut ylittävät maksukykysi, matalakorkoisempi lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina hieman pidemmällä maksuajalla voi tuoda helpotusta tilanteeseesi.
  • Lainojen yhdistämisellä voit maksaa pienempää kuukausimaksua ja pääset eroon huimia korkoja kerryttävistä pikavipeistä.
  • Monesti velkojen yhdistäminen voi olla viimeinen keino päästä irti velkakierteestä, ennen maksuhäiriömerkintää tai jopa luottotietojen menetystä.

Jos haluat lopullisesti vapaaksi veloistasi, sinun on pystyttävä hallitsemaan taloutta asianmukaisesti. Lainojen yhdistäminen on yksi keino siihen, että saat taloutesi parempaan tasapainoon.

 

Mistä voin hakea lainaa?

Tällä hetkellä markkinoilla on monia suhteellisen matalakorkoisia lainoja jotka sopivat lainojen yhdistämiseen, sillä lainan antajat ja pankit käyvät kovaa kilpailua asiakkaista.

Kysy lainatarjousta mahdollisimman monelta rahoituslaitokselta, lue ehdot läpi huolellisesti ja valitse itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Lainojen yhdistämiseen on olemassa sekä vakuudettomia, että vakuudellisia lainoja.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa

Kannattaako kaikki lainat yhdistää?

Velkasi voivat olla seurausta luottokorttien käytöstä, kulutusluotoista tai pikavipeistä. Olipa syy velkaantumiseen mikä hyvänsä, kaikki korkeakorkoiset lainat kannattaa yhdistää. Tällaisia ovat ennen kaikkea pikavipit ja kulutusluotot.

Maksa pienempikorkoisten tai korottomien lainojen kuukausimaksut erikseen, näitä ovat esimerkiksi kännyköitä ja muita laitteita kauppaavien teleoperaattoreiden tarjoamat korottomat osamaksut, joissa ei ole piilokuluja.

Lainaa tarjoava yritys voi olla toista mieltä, ja yrittää saada sinut yhdistämään kaikki lainasi heille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lainabisnes tuo pankeille ja muille toimijoille paljon rahaa, huolimatta siitä miten alhaista korkoa tai muita houkutuksia ne tarjoavat asiakkailleen.

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun velat täytyy saada hallintaan. Kyseessä on kuitenkin laina, jonka takaisinmaksusta täytyy huolehtia samalla lailla, kuin muistakin veloista. Muista myös, että et kerrytä muita velkoja uudestaan, jotta et joudu samaan tilanteeseen uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.