5 vinkkiä ennen kuin aloitat sijoittamisen

5 vinkkiä ennen kuin aloitat sijoittamisen

1. Selvitä kuukausittaiset tulosi ja menosi

Ennen kuin aloitat sijoittamisen on tärkeää että olet perillä siitä, kuinka paljon varoja sinulla on käytettävissä kuukausitasolla. Ei ole järkeä aloittaa sijoittamista, varsinkaan suurilla summilla, silloin kun tulet juuri ja juuri toimeen.
Lue lisää: Näin laadit henkilökohtaisen budjetin

 

2. Maksa pois korkeakorkoiset lainat

Sijoittamisen voi aloittaa vaikka et olisikaan kokonaan velaton, mutta korkeakorkoiset lainat, kulutusluotot ja luottokorttivelat kannattaa maksaa pois ennen sijoittamisen aloittamista. Ne kerryttävät turhaan korkoja ja lisämaksuja.

 

3. Laita rahaa säästöön yllättäviä tilanteita varten

Pidä kohtuullista vararahastoa toisella tilillä hätätapauksia varten. Jos satut sairastumaan tai pesukone hajoaa, voit nostaa rahat vararahastosta sen sijaan että kajoaisit heti sijoituksiisi. Hyvä vararahaston koko on kolmen kuukauden tuloja vastaava summa.

 

4. Aseta sijoitustavoite

Ennen kuin aloitat sijoittamisen aseta itsellesi sijoitustavoite ja aikaraja sille mihin mennessä haluat sen tavoittaa. Mieti myös miten paljon riskiä olet valmis ottamaan saavuttaaksesi tavoitteen. Mieti oletko aikeissa sijoittaa kerralla suuremman summan, vai haluatko sijoittaa pienemmällä summalla joka kuukausi. Sijoitustavoite voi olla esimerkiksi asunnon käsiraha, kesämökki tai vaikka ulkomaanmatka.

 

5. Selvitä mikä sijoitusvaihtoehto sopii sinulle

Yleisimmät sijoittamisen muodot ovat asunnot, rahastot ja osakkeet. Näistä vähiten pääomaa vaaditaan rahastosijoittamisessa, jonka voit aloittaa jopa 10 eurolla kuukaudessa.
Nordnetissä voit säästää ja sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin ilman kiinteitä kustannuksia ja edulliseen hintaan.*

Apua sijoitustuotteiden valintaan saat omasta pankistasi tai sijoitusneuvojalta. Lisätietoa löydät myös Pörssisäätiön nettisivuilta.

 

Lähteet:
Finanssivalvonta
Pörssisäätiö
Wisebread.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.